Tønder Sogn og Kirke

Søndag den 2. april 2017 kl. 19.30

Musik: Björn Mummert

Tekst: Martin Schwarz Lausten,

in's Deutsche übertragen von Eberhard Harbsmeier.

Oversættelse fra oldhøjtysk til højtysk: Frerk Möller Rainer Selle, dirigent Tine Fris, sopran Christian Svane, tenor Marin Backhaus, bas Domkantori og Domkor Schleswig

Medlemmer af Løgumkloster Vokalensemble: Axel Riemann, synthesizer Nils Rohwer, vibrafon Igor Vlassow, bajan Michael Becker, cello Justus Reiff og Jakob Borggrefe, basun Alexander Flamm og Hans Lehmann, trompet Eberhard Harbsmeier, tale

1. april: Ribe kl. 19.30

2. april: Løgumkloster kl. 19.30

6. maj: Sønderborg kl. 19.00

7. maj: Meldorf kl. 19.00

11. juni: Schleswig kl. 20.00

Entré kr. 100,-

For 500 år siden

For 500 år siden - den 31. oktober 1517 slog Martin Luther sine berømte 95 teser op på slotskirke­porten i Wittenberg. Det blev be­gyndelsen på den reformation, der er grunden til, at folkekirken er en luthersk kirke.

Det bliver fejret med en række arrange­menter i 2017.
I Tønder provsti fejrer vi det med en fælles reformationsgudstje­neste på dagen. Og i løbet af året bliver den vigtigste markering en række katekismusgudstjenester i kirker i Tønder provsti.

Tønder kommunes arrangement:

6. april kl. 19.30 på Refugiet, Løgumkloster:
Debatarrangementet med borgmester og biskop:
"Børn og uddannelse på Luthers tid og nu".

KATEKISMUSGUDSTJENESTER

Provstiets præster prædiker over temaer fra Luthers lille katekismus.

25. januar kl. 19.00 i Branderup kirke:  "Lovens første tavle", ved sognepræst Caspar Gregers Jensen.

7. februar kl. 19.00 i Højer kirke:  "Lovens anden tavle", ved sognepræst Claus Egelund.

1. marts kl. 19.00 i Skærbæk kirke:  "Trosbekendelsen", ved sognepræst Andreas Buur Melchiorsen og provst Thala Juul Holm.

27. april kl. 19.00 i Vodder kirke:  "Fadervor", ved sognepræst Camilla Eilskov Friis.

16. maj kl. 19.00 i Rømø kirke:  "Dåben", ved sognepræst Gertrud Yde Iversen.

15. juni kl. 19.00 i Emmerlev kirke:  "Skriftemålet", ved sognepræst Anne Marie Baun.

15. august kl. 19.00 i Løgumkloster kirke:  "Nadveren", ved sognepræst Sten Haarløv.

14. september kl. 19.00 i Toftlund kirke:  "Morgen-, aften- og bordbøn", ved sognepræst Marianne Zeuthen.

MUSIK

16. januar kl. 19.30 i Agerskov kirke:  "Hva så Luther?" - Luther-kabaret.

28. februar kl. 19.30 i Tønder Kristkirke:  Karaoke Luther - et sogneshow med musik og indhold - dansk/tysk.

18. marts kl. 15.00 i Tønder Kristikirke:  Reformationskoncert - Johann Sebastian Bach: Clavierübung III, v. Lars Coling Wolf.

2. april kl. 19.30 i Løgumkloster kirke: Oratorium:  "Luther og den røde konge." Om kong Chr. 2. og den tyske reformator.

3.  maj kl. 19.30 i Løgumkloster kirke:  Johann Sebastian Bach: Clavierübung III, v. organist Erik Kolind og Peter Thyssen.

11. oktober kl. 19.30 i Tønder Kristkirke:  Reformationskoncert med Ensemble Zimmermann og Anna Maria Wierød.

28. oktober kl. 16.00 i Løgumkloster kirke:  "Reformatorisk Refugium" af Leon Tschol ved Nordschleswigsche Musikvereinigung.

FOREDRAG

1. februar kl. 19.30 i Dormitoriet, Løgumkloster:  "Reformationen og Europa", ved lektor Gorm Harste, Århus Universitet.

28. marts kl 19.30 i Tønder Kristkirke:  "Luthers Käthe", ved fortæller Pia Fris Laneth.

4. april kl. 19.30 på Kirkemusikskolen, Løgumkloster:  "Luthers salmer og deres melodier", v. Hans Christian Hein.

16. maj kl. 20.00 i Rømø præstegård:  "Min vej til kirke. Liv og dåb" af Peter Bastian.

6. september kl. 19.30 i Dormitoriet, Løgumkloster:  "Præstegårdskulturen i Danmark", ved fhv. rektor Eberhard Harbsmeier.

21. september kl. 19.30 i Løgumkloster kirke:  "Luthers Käthe - et spil om reformationen", ved teolog og skuespiller Merete Arnstrøm.

3. oktober kl. 19.30 i Dormitoriet, Løgumkloster: "Luther, Hitler og jøderne", ved arkiv- og forsknings-chef Mogens Rostgaard Nissen.

UDSTILLINGER

“Protestantisk præstegårdskultur”,  i Dormitoriet, Løgumkloster (september 2017).

“Luther og jøderne”, i Dormitoriet, Løgumkloster (1.-10. oktober 2017).

REFORMATIONSGUDSTJENESTE

31. oktober 2017 kl 19.00:

Reformationsgudstjeneste i Tønder - fælles for hele provstiet.

Efter gudstjenesten serveres Luther-øl.