Tønder Sogn og Kirke

Koncerter i Tønder Kristkirke

Siden redigeres af organist Steen Wrensted Jensen og er sidst opdateret den 13. oktober 2017.

Læs om koncert lørdag den 2. december.

Lørdag den 2. december kl. 15.00

HADERSLEV DRENGEKOR blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008 og er et blandet drenge/mandskor, som består af 55 sangere i alderen 9-61 år. Omkring koret, der har base ved Haderslev Domkirke, hersker et højt aktivitetsniveau: Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver og i særskilte stemmegrupper, ligesom drengene modtager undervisning i solosang. Endvidere er deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor. Foruden hjemlige koncerter og turneer drager drengekoret en gang om året på en udlandsrejse, og det har således hidtil givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og England.

Drengekoret, med hvilket der allerede foreligger tre cd’er, har ved flere lejligheder sunget for den kongelige familie: 2012 medvirkede koret ved den kongelige barnedåb af Danmarks Prinsesse Athena i Møgeltønder Kirke; juni 2013 underholdt koret Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen med sang i forbindelse med det officielle besøg i Haderslev, og efteråret 2016, da koret deltog i genåbningen af Slotskirken i Wittenberg.

Drengekoret ledes af domorganist Henrik Skærbæk Jespersen, som er født i Tønder og uddannet på Løgumkloster Kirkemusikskole og Vestjysk Musikkonservatorium, hvortil kommer supplerende studier i orgel hos prof. Hans Fagius og i korledelse hos Alice Granum samt – med henblik på den særlige engelske kortradition – studier i Cambridge. Henrik Skærbæk Jespersen var ansat som organistassistent og 2. organist ved Haderslev Domkirke, inden han i 2011 som 31-årig overtog embedet som domorganist.

Korets hjemmeside: http://www.haderslevdrengekor.dk/korogdirigent.htm