Tønder Sogn og Kirke

Koncerter i Tønder Kristkirke

Siden redigeres af organist Steen Wrensted Jensen og er sidst opdateret den 17. august 2017.

Læs om koncerter lørdag den 23. september, onsdag den 11. oktober og lørdag den 2. december.

Lørdag den 23. september kl. 15.00

KONCERTFORENINGENS KOR
Dirigent: Steen Lindholm
Orgel: Steen Wrensted Jensen

Koncertforeningens Kor er stiftet i 1967 af dirigenten Finn Reiff. Koret, som oprindelig har sit udspring i Københavns Folkemusikskole, har fra 1973 været en selvstændig institution og igennem snart 50 år forestået en lang række oratoriekoncerter med værker af bl.a. Bach, Haydn, Mendelssohn, Reger og Elgar. På det kammermusikalske plan omfatter korets repertoire for en stor dels vedkommende romantisk samt nyere dansk og nordisk musik, og koret har da således også holdt adskillige værker af danske komponister over dåben. Koncertforeningens Kor har uden for landets grænser og det øvrige norden sunget i bl.a. Frankrig, Østrig, Liechtenstein og England.

Steen Lindholm, som siden 1971 både har stået i spidsen for Koncertforeningens Kor og været organist ved Dyssegårdskirken i Gentofte, har et omfangsrigt cv, der bl.a. oplyser, at han har været tilknyttet Københavns Drengekor, Vestjysk Musikkonservatorium, Københavns Domkirke, Det kgl. Teater, Det danske Drengekor, ligesom han har været gæstedirigent for Radiokammerkoret samt radiokorene i Holland, Østrig og Ungarn og Mitteldeutscher Rund­funkchor i Leipzig. Yderligere kan nævnes engagement på Den Islandske Opera, en række master classes og kurser for kordirigenter og sangere i USA, Argentina, New Zealand, Korea, Østrig og Island samt på Færøerne og Grønland. I 1996 blev Steen Lindholm, som i øvrigt sad i Statens Musikråd 1979-86, dekoreret med Den Islandske Falkeorden.

Programmet byder på bl.a. Mendelssohn, Brahms, Glinka, Bortnianskij og Rachmaninoff, og mon ikke også der sniger sig noget dansk musik ind?

Ved orglet: Steen Wrensted Jensen, - som i øvrigt var elev af Steen Lindholm 1979-81.

Gratis entré

Korets hjemmeside: http://kkor.dk/om-koret-2

Onsdag den 11. oktober kl. 19.30

Reformationskoncert med Ensemble Zimmermann og sopran Anna Maria Wierød

 

Ensemble Zimmermann blev grundlagt i 2001 af en gruppe musikere, der ønskede at skabe et forum for tidlig musik fremført på barokinstrumenter. Med base i Aarhus har det siden været et væsentligt bidrag til den voksende interesse og forståelse for barokmusik og dens opførelsespraksis i Danmark. Ensemblet består i dag udelukkende af professionelle musikere med speciale i tidlig musik. Den gang som nu er musikere et omrejsende folkefærd, og ensemblets musikere kommer fra det meste af Europa.

Sopran Anna Maria Wierød, regnes for et at de store talenter blandt de yngre tidlig-musik-specialister, og optræder som oratoriesolist og koncertsanger i hele Europa, især indenfor barok, renæssance og opera-genrerne. Anna Maria Wierød modtog sidste år Sonning-fondens talentprisen.

 

Ensemble Zimmermann og Anna Maria Wierød har arbejdet tæt sammen i de sidste 10 år og har nu i anledning af reformationen sammensat et program af kendte og mindre kendte lutherske komponister. Det festlige program hylder Vor Herre og præsenterer komponister som Telemann, Buxtehude, Bruhns og Bach. Desuden får man et udvalg af Luthers salmer at høre.

Gratis entré

Lørdag den 2. december kl. 15.00

HADERSLEV DRENGEKOR blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008 og er et blandet drenge/mandskor, som består af 55 sangere i alderen 9-61 år. Omkring koret, der har base ved Haderslev Domkirke, hersker et højt aktivitetsniveau: Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver og i særskilte stemmegrupper, ligesom drengene modtager undervisning i solosang. Endvidere er deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor. Foruden hjemlige koncerter og turneer drager drengekoret en gang om året på en udlandsrejse, og det har således hidtil givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og England.

Drengekoret, med hvilket der allerede foreligger tre cd’er, har ved flere lejligheder sunget for den kongelige familie: 2012 medvirkede koret ved den kongelige barnedåb af Danmarks Prinsesse Athena i Møgeltønder Kirke; juni 2013 underholdt koret Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen med sang i forbindelse med det officielle besøg i Haderslev, og efteråret 2016, da koret deltog i genåbningen af Slotskirken i Wittenberg.

Drengekoret ledes af domorganist Henrik Skærbæk Jespersen, som er født i Tønder og uddannet på Løgumkloster Kirkemusikskole og Vestjysk Musikkonservatorium, hvortil kommer supplerende studier i orgel hos prof. Hans Fagius og i korledelse hos Alice Granum samt – med henblik på den særlige engelske kortradition – studier i Cambridge. Henrik Skærbæk Jespersen var ansat som organistassistent og 2. organist ved Haderslev Domkirke, inden han i 2011 som 31-årig overtog embedet som domorganist.

Gratis entré

Korets hjemmeside: http://www.haderslevdrengekor.dk/korogdirigent.htm

cookie information