Tønder Sogn og Kirke

Koncerter i Tønder Kristkirke

Siden redigeres af organist Steen Wrensted Jensen og er sidst opdateret den 19. marts 2017.

Læs om koncerter lørdag den 8. april og onsdag den 11. oktober.

Lørdag den 8. april kl. 15.00

Musikalsk optakt til påskeugen

Bas-baryton Jens Søndergaard var i årene 2004-07 ansat på Deutsche Nationaltheater Weimar og har endvidere optrådt på Oper Halle, Den Jyske Opera, Operaen i Midten, Aarhus Sommeropera, Det Kongelige Teater og Den Ny Opera i Esbjerg, ligesom vore landsdelsorkestre har haft bud efter ham. En udvalgt skare af operachefer og journalister kårede Jens Søndergaard til Årets Operanavn 2013. Jens Søndergaard var sidst at høre i Kristkirken for tre år siden, og den gang som nu akkompagneres han af Steen Wrensted Jensen.

Gratis entré

Onsdag den 11. oktober kl. 19.30

Reformationskoncert med Ensemble Zimmermann og sopran Anna Maria Wierød

 

Ensemble Zimmermann blev grundlagt i 2001 af en gruppe musikere, der ønskede at skabe et forum for tidlig musik fremført på barokinstrumenter. Med base i Aarhus har det siden været et væsentligt bidrag til den voksende interesse og forståelse for barokmusik og dens opførelsespraksis i Danmark. Ensemblet er i dag udelukkende professionelle musikere med speciale i tidlig musik. Den gang som nu er musikere et omrejsende folkefærd, og ensemblets musikere kommer fra det meste af Europa.

Sopran Anna Maria Wierød, regnes for et at de store talenter blandt de yngre tidlig-musik-specialister, og optræder som oratoriesolist og koncertsanger i hele Europa, især indenfor barok, renæssance og opera-genrerne. Anna modtog sidste år Sonning-fondens talentprisen.

 

Ensemble Zimmermann og Anna Maria Wierød har arbejdet tæt sammen i de sidste 10 år, og har nu i anledning af reformationen sammensat et program af kendte og mindre kendte lutherske komponister. Det festlige program hylder Vor Herre og præsenterer komponister som Telemann, Buxtehude, Bruhns og Bach. Desuden får man et udvalg af Luthers salmer at høre.

Gratis entré

cookie information