Tønder Sogn og Kirke

Koncerter i Tønder Kristkirke

Siden redigeres af organist Steen Wrensted Jensen og er sidst opdateret den 16. juni 2017.

Læs om koncerter torsdag den 20. juli, fredag den 28. juli, torsdag den 3. august, torsdag den 17. august, lørdag den 23. september, onsdag den 11. oktober og lørdag den 2. december.

Torsdag den 20. juli kl. 16.30

Jesper Thimsen er født 1972 i Esbjerg og uddannet som klaverlærer på Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus i 1999. To år senere, efter at have været vejen omkring kirkemusikskolen, blev Jesper Thimsen ansat som organist ved Harlev og Framlev kirker vest for Århus. Tilbage på konservatoriet, hvor lærerne var domorganist Kristian Krogsøe og professor Ulrik Spang-Hanssen, kunne Jesper Thimsen i 2013 afslutte 4 års studier med orgelkandidateksamen, hvorpå han blev optaget i solistklassen, fra hvilken han debuterede i 2015. Jesper Thimsen har siden 2014 været ansat ved Nørrelandskirken i Holstebro.

Foruden Bach byder programmet bl.a. på Widors fejende flotte ”Toccata”, som Prins Henrik i en vis forstand bragte med til landet og antagelig selv valgte til udgangsmusik, da han i 1967 blev viet til Dronning Margrethe i Holmens kirke.

Fredag den 28. juli kl. 17.00

 

KOR72 under ledelse af Stefan Parkman.
Koncerten hovedværk bliver ”Forklædt gud”, som er en lyrisk suite fra 1940 af Lars-Erik Larsson, med tekst af Hjalmar Gullberg. Det er nyromantisk musik, der regnes for et af de mest elskede værker i Sverige - lige så populært i Sverige som ”Fynsk Forår” af Carl Nielsen i Danmark.

Torsdag den 3. august kl. 16.30

Mikkel Andreassen, som er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium og desforuden har studeret komposition hos Bernhard Lewkovitch, har en fortid i det sønderjyske, idet han 1991-93 virkede som organistassistent ved Løgumkloster Kirke og i samme tidsrum adskillige gange vikarierede i Tønder Kristkirke. Efter 7 år ved Hørsholm Kirke kom Mikkel Andreassen i 2000 til Vor Frelsers Kirke i Esbjerg, hvor han sideløbende med organistgerningen udfolder sig som komponist og bl.a. har skabt fornemme satser til tekster af Simon Grotrian - en af de mere bemærkelsesværdige salmedigtere af i dag.

Ved koncerten spiller Mikkel Andreassen sit eget værk ”Hjerting Orgelbog”, komponeret 2014 over Robert Jacobsens altervæg i Hjerting kirke. De bærende musikalske elementer er formet af melodisk og harmonisk materiale, der er udvundet fra den lille orgelkoral ”Det hellige kors, Vor Herre selv bar”. Dette materiale stråler ud i værkets tre dele i satserne: Adam og Eva, Kristi blik, Jesus vandrer på Ho Bugt, og er således tilstede i hele værkets opbygning og udstrækning. Udover at referere til Robert Jacobsens alterudsmykning rummer værket satser, der afspejler kirkeåret, samt musik der beskæftiger sig med dåb, nadver og begravelse. Ved koncerten udleveres billed- og tekstmateriale, så tilhørerne kan danne sig et indtryk af samklangen mellem Robert Jacobsens altervæg og musikken.

Torsdag den 17. august kl. 16.30

Heinrich Christensen tog efter diplomeksamen fra Det Jydske Musikkonservatorium vejen over Paris, hvor han studerede et par år under organisten ved kirken Notre Dame, Olivier Latry, inden han i 1994 debuterede fra solistklassen på Det Jydske Musikkonservatorium. Efter fire år ved Västra Skrävlinge Kyrka i Malmö blev Heinrich Christensen i 1998 ansat som organistassistent ved en af USAs ældste kirker, King’s Chapel i Boston, samtidig med at studier ved the Boston Conservatory førte til et Artist Diploma in Organ Performance i 2000. Samme år blev Heinrich Christensen udnævnt til Music Director ved King’s Chapel, hvor han siden da har haft sit virke. Heinrich Christensen har givet koncerter i mange lande og samarbejdet med bl.a. musikere og sangere fra Det Kongelige Kapel, Boston Symphony Orchestra, Harvard-Radcliffe Chorus og Boston College Chorale. I 2004 udgav forlaget Arsis en cd, for hvilken Heinrich Christensens orgelspil modtog ros i Gramophone Magazine og The American Organist. 2010 fulgte på Albany Records to cd’er med henholdsvis Bachs ”Clavierübung III” og "The Sacred Voice" med korværker af Graham Ramsay.

Programmet byder på bl.a. Bach, Vierne og Langlais samt Robert Sirota og Carson Cooman, som begge har komponeret personligt til Heinrich Christensen.

Lørdag den 23. september kl. 15.00

Koncert med Koncertforeningens Kor under ledelse af Steen Lindholm.

Program med musik af Mendelssohn, Brahms, Glinka, Bortnianskij og Rachmaninoff.

Opdateres!

 

Korets hjemmeside: http://kkor.dk/om-koret-2

Onsdag den 11. oktober kl. 19.30

Reformationskoncert med Ensemble Zimmermann og sopran Anna Maria Wierød

 

Ensemble Zimmermann blev grundlagt i 2001 af en gruppe musikere, der ønskede at skabe et forum for tidlig musik fremført på barokinstrumenter. Med base i Aarhus har det siden været et væsentligt bidrag til den voksende interesse og forståelse for barokmusik og dens opførelsespraksis i Danmark. Ensemblet er i dag udelukkende professionelle musikere med speciale i tidlig musik. Den gang som nu er musikere et omrejsende folkefærd, og ensemblets musikere kommer fra det meste af Europa.

Sopran Anna Maria Wierød, regnes for et at de store talenter blandt de yngre tidlig-musik-specialister, og optræder som oratoriesolist og koncertsanger i hele Europa, især indenfor barok, renæssance og opera-genrerne. Anna modtog sidste år Sonning-fondens talentprisen.

 

Ensemble Zimmermann og Anna Maria Wierød har arbejdet tæt sammen i de sidste 10 år, og har nu i anledning af reformationen sammensat et program af kendte og mindre kendte lutherske komponister. Det festlige program hylder Vor Herre og præsenterer komponister som Telemann, Buxtehude, Bruhns og Bach. Desuden får man et udvalg af Luthers salmer at høre.

Gratis entré

Lørdag den 2. december kl. 15.00

HADERSLEV DRENGEKOR blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008 og er et blandet drenge/mandskor, som består af 55 sangere i alderen 9-61 år. Omkring koret, der har base ved Haderslev Domkirke, hersker et højt aktivitetsniveau: Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver og i særskilte stemmegrupper, ligesom drengene modtager undervisning i solosang. Endvidere er deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor. Foruden hjemlige koncerter og turneer drager drengekoret en gang om året på en udlandsrejse, og det har således hidtil givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og England.

Drengekoret, med hvilket der allerede foreligger tre cd’er, har ved flere lejligheder sunget for den kongelige familie: 2012 medvirkede koret ved den kongelige barnedåb af Danmarks Prinsesse Athena i Møgeltønder Kirke; juni 2013 underholdt koret Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen med sang i forbindelse med det officielle besøg i Haderslev, og efteråret 2016, da koret deltog i genåbningen af Slotskirken i Wittenberg.

Drengekoret ledes af domorganist Henrik Skærbæk Jespersen, som er født i Tønder og uddannet på Løgumkloster Kirkemusikskole og Vestjysk Musikkonservatorium, hvortil kommer supplerende studier i orgel hos prof. Hans Fagius og i korledelse hos Alice Granum samt – med henblik på den særlige engelske kortradition – studier i Cambridge. Henrik Skærbæk Jespersen var ansat som organistassistent og 2. organist ved Haderslev Domkirke, inden han i 2011 som 31-årig overtog embedet som domorganist.

Korets hjemmeside: http://www.haderslevdrengekor.dk/korogdirigent.htm

cookie information