Tønder Sogn og Kirke

Koncerter i Tønder Kristkirke

Siden redigeres af organist Steen Wrensted Jensen og er sidst opdateret den 20. januar 2018.

Læs om nytårskoncert lørdag den 20. januar 2018 samt koncert med Madrigalchor Kiel søndag den 11. marts kl. 15.00.

Nytårskoncert lørdag 20. januar kl. 15.00

Nytårskoncert med sopran, to violiner og orgel

- - - en stemningsfuld stund med sang og musik fra barok og romantik - - et program der skaber rum til både glæden og den inderlige eftertænksomhed -

Anne Mette Balling er lyrisk sopran og havde allerede før sin debut fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse i 1999 en omfattende karriere, der spænder fra kirkekoncerter over engagementer som solist med flere af vore landsdelsorkestre samt RadioUnderholdningsOrkestret til adskillige partier på Den Ny Opera og Den Fynske Opera. I det alsidige repertoire er det dog lied- og oratoriegenren, der især optager Anne Mette Balling, og med henblik herpå har hun da således også foretaget studier i Tyskland, England og USA. Fra hjemmefronten bør i den sammenhæng nævnes samarbejdet med vor internationalt kendte cembalist/dirigent og barokekspert, Lars Ulrik Mortensen, ligesom det i forlængelse heraf er naturligt at pege på Anne Mette Ballings hyppige engagementer hos barokensemblerne Concerto Copenhagen, Con Strumenti og Ensemble Zimmermann. - I øvrigt underviser Anne Mette underviser sangere i Haderslev Domkirkes Pigekor under Haderslev Sangakademi, og Konservatoriets Pigekor under Esbjerg Sangakademi.

Violinist Søren Storm Larsen, som er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium, arbejder freelance og har på den måde jævnligt sin gang i bl.a. flere af vores landsdelsorkestre, Den Ny Opera og Esbjerg Ensemble. Foruden talrige kirkekoncerter med hovedvægten på barokmusik har Søren Storm Larsen som solist stået foran Vestjysk Symfoniorkester og Slesvigske Musikkorps. Sideløbende med musikergerningen er Søren Storm Larsen i øvrigt indehaver af nodehandlen Aarhus Musik, som trods navnet nu har hjemme i Esbjerg.

Ejnar Christian Balling er 17 år gammel og forbereder sig til optagelsesprøve på konservatoriet. Han har tidligere sunget i Treenighedskirkens Drengekor i Esbjerg, og da han var bare 10 år gammel sang han på Den Ny Opera i Esbjerg hovedrollen som drengen ”Miles” i Benjamin Brittens opera ”Turn of the Screw”. Nu er det violinspillet, der optager Ejnar, og han optræder allerede i en del forskellige musikalske sammenhænge med professionelle kammerensembler.

Ved orglet: Steen Wrensted Jensen

Søndag den 11. marts kl. 15.00

Koncert med kor i topklasse

Søndag (!) den 11. marts kl. 15.00 er Tønder Kristkirke ramme om en koncert med MADRIGALCHOR KIEL, som synger et varieret program med værker af bl.a. Buxtehude, Stenhammar, Mendelssohn, Grieg og Bach.

Madrigalchor Kiel blev stiftet i 1990 af professor Friederike Woebcken, og allerede fire år senere kunne korets 34 sangere hjemtage 1. prisen ved kor-konkurrencen i Fulda. Tiden herefter har budt på talrige engagementer, der udover koncerter i Tyskland har ført koret til Sverige, Norge, Island, Holland, Frankrig, England, USA, Japan og Sydafrika, ligesom korets høje standard er dokumenteret på flere cd-indspilninger. Madrigalchor Kiel har tidligere sunget i Tønder, Haderslev og Kolding, og alle steder har de efterladt indtrykket af et særdeles velsyngende kor!

Dirigenten Friederike Woebcken er uddannet i Freiburg og Glasgow, hvortil kommer yderligere studier hos den navnkundige Eric Ericson i Stockholm. I 1998 blev Friederike Woebcken udnævnt til professor i korledelse ved musikhøjskolen i Bremen, og i 2002 blev hun tildelt byen Kiels kulturpris.

Steen Wrensted Jensen – organist ved Tønder Kristkirke – bidrager til koncerten med et par intermezzi.

Korets hjemmeside: http://www.madrigalchor-kiel.de/